«Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.)
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αρχική / Δραστηριότητες / Γνωρίζοντας την εργοθεραπεία!

Γνωρίζοντας την εργοθεραπεία!

Πέμπτη 4/10/2018 3:17

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29-9-2018 η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π. Ε. Ευρυτανίας με θέμα την έργο θεραπεία και τις εφαρμογές της στην παιδιατρική.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Πρόεδρου Αν. Κριπαση - Μπάρκα. Έγινε αναφορά στην κατάκτηση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π. Ε. Ευρυτανίας για την δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α. Με. Α. Χρηματοδότηθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το ποσό των 380. 000 ευρώ. Ευχαρίστησε τον Περιφερειαρχη Κώστα Μπακογιαννη για την καταλυτική παρέμβαση του στην χρηματοδότηση και δημιουργία του Κέντρου, τον Αντιπεριφερειαρχη Αρ. Τάσο, Δήμαρχο Καρπενησίου Νικ. Σουλιώτη και τον Αντιδήμαρχο τότε Πρόνοιας Κλεομ. Λάππα για την συνεργασία στην πραγματοποίηση της δημιουργίας του Κέντρου.

 

 

Στη συνέχεια η Πρόεδρος έκανε σύντομη αναφορά για το τι είναι η εργοθεραπεία και έδωσε το λόγο στους ομιλητές-εργοθεραπευτες Γιάννη Βουτυράκη και Ηλία Βούλγαρη.Έκαναν εμπεριστατωμενη αναφορά στην εργοθεραπεία, στις παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των παιδιών όπως ένδυση, βελτίωση συμπεριφοράς, κίνηση κλπ. Με την εμπειρία τους ενημερώθηκαμε, ανακαλύψαμε συμπεριφορές, μάθαμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα την δική μας και των παιδιών μας, λύσαμε απορίες και ανανέωσα με το ραντεβού για αργότερα για δεύτερη ομιλία.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ομιλητές μας για την εθελοντική συμμετοχή τους.

 

 

Ευχαριστούμε το Τρίτο Δημοτικό σχολείο Καρπενησίου και τον Δ/ντη κ. Αντωνίου Δημ. για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Θεραπευτ. Χρον. Παθήσεων Ευρυτανίας Νικ. Κοντοπανο, τον Προϊστάμενο του Εκαβ Καρπενήσιου Γιαν. Σβερωνη, την προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ευρυτανίας Αντ Λυκοκαπη, τον Αστυν.Β Χατζηγεωργου Βασ, τους εκπροσώπους του ειδ. δημοτικού, του ΕΕΕΕΚ, του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καρπενησίου, την προϊσταμένη του τρίτου νηπιαγωγείου Δάφνη Δρυστελλα, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους μας τιμησαν με την παρουσία τους.

 

Ευχαριστούμε τον Δημ. Κοκοτινη για την εθελοντική φωτογράφιση.

 

Θα το επαναλάβουμε σύντομα!!

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΡΙΠΑΣΗ ΜΠΑΡΚΑ