«Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.)
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αρχική / Δραστηριότητες / Ομιλία Παναγιώτη Οικονόμου: «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»

Ομιλία Παναγιώτη Οικονόμου: «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»

Τρίτη 21/1/2014 22:35


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.μεΑ. ΠΕ Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου σας προσκαλούν στην ομιλία του Ψυχολόγου Παναγιώτη Οικονόμου με θέμα:

«Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»

Η ομιλία θα γίνει το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Ομιλητής: Ο Παναγιώτης Οικονόμου είναι Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακές σπουδές στη «Γνωσιακή Επιστήμη» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ειδικευμένος στην αντιμετώπιση των Φοβιών και του Άγχους. Πιστοποιημένος θεραπευτής Βιοανάδρασης - Νευροανάδρασης με εκπαίδευση στη Γερμανία. www.nophobia.gr

 

 

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, περίπου το 10%, αντιμετωπίζει φοβίες. Άνθρωποι ,που για παράδειγμα, καθημερινά ζουν με το φόβο ότι οι άλλοι τους κρίνουν αρνητικά και για το λόγο αυτό είναι πολύ ντροπαλοί και συνεσταλμένοι. Καθώς οι φοβίες έχουν πολλά πρόσωπα, άλλοι φοβούνται μήπως χάσουν τον έλεγχο και κάνουν κακό σε κάποιον, μήπως πάθουν καρδιακό επεισόδιο όποτε η νιώθουν την καρδιά τους να χτυπά δυνατά, μήπως λιποθυμήσουν , μήπως κολλήσουν κάποια αρρώστια από μικρόβια ή άλλους ιούς, όπως το AIDS, μήπως στο τέλος από το πολύ άγχος τρελαθούν.

Τα άτομα με φοβίες εκδηλώνουν κατάθλιψη συχνότερα από τους ανθρώπους χωρίς φοβίες, χάνουν την αυτοπεποίθηση τους, μπορούν να γίνουν εξαρτημένοι από τους γύρω τους και γενικά η ποιότητα της ζωή τους αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο.

Τι λοιπόν προκαλεί τις φοβίες; Πως μπορεί ένας άνθρωπος να ξεπεράσει τις φοβίες του; Ποιά είναι η καλύτερη θεραπεία;

Η ομιλία του Ψυχολόγου, ειδικού στην αντιμετώπιση των Φοβιών Παν. Οικονόμου, δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά που απασχολούν περισσότερες από 1.000.000 οικογένειες στην Ελλάδα σήμερα.