«Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.)
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αρχική / Δραστηριότητες / Η πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στα παιδιά της πέμπτης και της δευτέρας δημοτικού του 3ου Δημοτικού σχολείου

Η πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στα παιδιά της πέμπτης και της δευτέρας δημοτικού του 3ου Δημοτικού σχολείου

Τετάρτη 20/2/2019 4:50

Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Σήμερα ύστερα από πρόσκληση της κ. Στέλλας Ντουσιου μίλησα στα παιδιά της Πέμπτης τάξης και της Δευτέρας για τον Πέτρο το γιο μου ένα παιδί με αναπηρία.

Στέλλα Ντούσιου, Χριστίνα Ξώλια, Ντίνα Μπάρλα οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου πρότζεκτ. LIVE LIBRARY 
Ένα από τα project του τριμήνου του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmous + Rainbow στο οποίο συμμετέχει το σχολείο αποτελεί το Live Library (ζωντανή βιβλιοθήκη). Κύριος σκοπός είναι να σπάσει τα στερεότυπα επιλέγοντας έναν ενήλικα να γίνει το «βιβλίο» του που θα αφηγηθεί την δική του προσωπική ιστορία.Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στην Πολωνία απ' τους μαθητές της στ που θα ταξιδέψουν.
Οι μαθητές προετοίμασαν ερωτήσεις και κάποιες δεν τις περίμενα. Τα παιδιά έχουν τον δικό τους τρόπο να ρωτούν. Με συγκίνησαν με προβληματισαν. Γνωρίζοντας αυτά τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς υπάρχει ελπίδα να αλλάξουμε τα στερεότυπα σχετικά με την αναπηρία.
Ήταν μια υπέροχη μέρα!!!! Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς για την πρόσκληση για την ζεστή φιλοξενία, για την μοναδική εμπειρία.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΡΙΠΑΣΗ-ΜΠΑΡΚΑ