«Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.)
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αρχική / Δραστηριότητες / Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ Παναγιώτη Οικονόμου: «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»
  • «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»

  • «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»

  • «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ Παναγιώτη Οικονόμου: «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται»

Τρίτη 11/2/2014 14:00

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ομιλία του κ Παναγιώτη Οικονόμου με θέμα: «Τι είναι οι Φοβίες και πως ξεπερνιούνται».

Ο κ Οικονόμου στην αρχή της ομιλίας του μας εξήγησε τι είναι ο φόβος, πως τον ερμηνεύει το άτομο και πως αυτό συμπεριφέρεται σε αυτή την κατάσταση. Επίσης μας μίλησε για τα συμπτώματα που προκαλεί στο άτομο ο φόβος αλλά και για το πως προσπαθεί το άτομο από μόνο του χωρίς την εξωτερική παρέμβαση να «λύσει» αυτό το πρόβλημα.

Μας μίλησε επίσης για τον «Μηχανισμό της Ομοιόστασης» και πως αυτός λειτουργεί σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει το άτομο στα ερεθίσματα τα οποία δέχεται.

Τέλος το συμπέρασμα το οποίο βγήκε ήταν ότι οι φοβίες είναι αντιμετωπίσιμες και ότι η πιο αποδειγμένη λύση είναι η «Συμπεριφοριστική Θεραπεία» και όχι η φαρμακευτική αγωγή η οποία ναι μεν μπορεί να καταστείλει το πρόβλημα αλλά όχι να το αντιμετωπίσει και να το λύσει ουσιαστικά.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ Παναγιώτη Οικονόμου για την εμπεριστατωμένη ομιλία του, τον Δήμο Καρπενησίου, την πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ κ Ευδοξία Κονιαβίτη, τον Αντιδήμαρχο κ Κλεομένη Λάππα, το προσωπικό της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και την Ευαγγελία Σοφρώνη και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Χρήσιμες συνδέσεις: www.nophobia.gr


Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.