«Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.)
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αρχική / Δραστηριότητες / 18ο Συνέδριο Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. 9-10 Μαΐου

18ο Συνέδριο Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. 9-10 Μαΐου

Τετάρτη 13/5/2015 13:05

Από όλη την Ελλάδα για το παιδί με αναπηρία!

Με πάνω από 130 εκπροσώπους συλλόγων και γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό, νοητική αναπηρία, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down, πολλαπλές αναπηρίες, ανήλικα άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες από όλη την Ελλάδα, έγιναν οι εργασίες του 18ου Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων ΑμεΑ, στο αμφιθέατρο της ΕΣΑμεΑ (Ελ. Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη). Με την παρουσία τους τίμησαν το Συνέδριο ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Μαρίνα Κουτσουρή, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Βιβή Τσαβαλιά, το Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για θέματα Α.μεΑ. του «Ποταμιού» Απόστολος Σιαπέρας, ενώ μήνυμα χαιρετισμού έστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επίσης από το αναπηρικό κίνημα χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος Γιάννης Γιάλλουρος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων Μιχάλης Κορωναίος και ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Παναγιώτης Μαρκοστάμος, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς για το Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ του Προέδρου του ΠΣΤ Ηλία Μαργιόλα και του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Νικόλαου Γιαλλούρη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης τόνισε πώς οι γονείς με τους αγώνες τους έχουν καλύψει το κενό της Πολιτείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα των παιδιών με αναπηρία στη χώρα, ζήτησε από τον υπουργό να επανέλθουν τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ στον δημόσιο τομέα πρόνοιας και χαιρέτησε την αλληλεγγύη και τους αγώνες που έρχονται. Στη συνέχεια βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Γιάννη Λυμβαίο για τη συνεισφορά του στο εθνικό, αναπηρικό και παγκόσμιο αναπηρικό κίνημα.

Εμείς οι γονείς με γνώση την καθημερινότητα του παιδιού μας δημιουργήσαμε συλλόγους, δημιουργήσαμε δομές για να βελτιώσουμε τη ζωή των παιδιών μας. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με το γονεϊκό κίνημα να λύσουμε προβλήματα που οφείλει και πρέπει να λυθούν από την κοινωνική πολιτική του κράτους και μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Νομός Ευρυτανίας εκπροσωπήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας και από τον Θεόδωρο Μπάρκα, γονέα ατόμου με νοητική στέρηση. Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασια Κριπάση – Μπάρκα. Εκπροσωπήσαμε ένα Νομό από τους ελάχιστους στην Ελλάδα (μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) που δεν έχει Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με Α.και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

το Δ.Σ.