«Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.)
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αρχική / Δραστηριότητες / Οι φωνές των παιδιών δίνουν ελπίδα στα Α.μεΑ.

Οι φωνές των παιδιών δίνουν ελπίδα στα Α.μεΑ.

Δευτέρα 29/6/2015 6:57

Το Σάββατο 27-06-2015 και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά - Τραγουδώ για την Αναπηρία

 

Τα παιδιά τραγούδησαν για εμάς.  Αυτά τα παιδιά για εμάς είναι η ελπίδα για αυτό το ταξίδι που λέγετε αναπηρία. Ένα ταξίδι που ισορροπεί μεταξύ της χαράς και των δυσκολιών σε ένα κόσμο που δεν είναι πάντα εύκολος. ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ . Παιδιά μαχητές, δυνατά, γενναία, γεμάτα κουράγιο. Εσείς κρατάτε τη δική τους τύχη στα χέρια σας. Δώστε τους το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη μετακίνηση, την εργασία, τη διασκέδαση. Τα παιδιά μας δεν είναι αόρατα, ούτε έχουν χρώματα  μπλέ, πράσινα, κόκκινα. Είναι άνθρωποι λιγότερο προνομιούχοι που αντιμετωπίζουν με τη βοήθεια των γονιών τους τα προβλήματα τους με αξιοπρέπεια.   Ευχαριστούμε που στηρίζετε   την προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τη ζωή τους και είστε σε αυτό το ταξίδι μαζί μας.  Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Καβατζόπουλο για την πρωτοβουλία αυτής της συναυλίας, για τις ατέλειωτες ώρες πρόβας και για όλη την διοργάνωση. Τα παιδιά για την συμμετοχή τους, την ευαισθησία τους, για την προσπάθεια τόσων ημερών. Τους γονείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Τον Δήμο Καρπενησίου ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Κλεομένη Λάππα, την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ του Δήμου Καρπενησίου, τον Ευθύμιο Κοροκίδα, τον Στέλιο Κοντοκώστα, τον Σπύρο Καραγεώργο και την Κατερίνα Μπούκα  όλους όσους  βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και όλους όσους με την αγορά των εισιτηρίων μας ενίσχυσαν.

 

Δεν θα μπορούσαμε να  κινητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση αν στην αρχή της πορείας της εκπαίδευσης των παιδιών  δεν υπήρχε ένας δάσκαλος, που μας στήριξε, μας δυνάμωσε, μας έκανε να βγάλουμε τα παιδιά μας από τα σπίτια να εκπαιδευτούν σε ειδική τάξη (βλέπετε τότε πριν 28 χρόνια η ειδική αγωγή ήταν σε βρεφική ηλικία). Είναι αυτός που στήριξε από τη θέση του προϊσταμένου του ΚΕΔΥΥ Ευρυτανίας την δημιουργία ειδικών σχολείων τα οποία λειτουργούν μέχρι και σήμερα. Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση είχαμε την υποχρέωση εμείς οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες να τιμήσουμε τον δάσκαλο που αγάπησε και σεβάστηκε τα  παιδιά μας. Τιμήσαμε τον Γιάννη Κόκκοτα, τον δάσκαλο των παιδιών μας, τον φίλο μας, τον εμψυχωτή μας, την οικογένεια μας  τον Γιάννη μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης ο σύλλογος  του απένειμε τιμητική πλακέτα σαν αναγνώριση της προσφοράς του.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κ Κλεομένης Λάππας, ο κ Νιούτσικος Γεώργιος μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, η κ Λυκοκάπη Αντιγόνη Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ευρυτανίας, ο κ Σιδέρης Μοτσιόλας Διευθυντής του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, η κ Ελένη Μάντζαρη Προϊσταμένη του Πέμπτου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, η κ Θεοδώρα Ιγνατίου Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.

 

 

Τα παιδιά που συμμετείχαν:

 

Κων/νος Κελεσίδης

Ορφέας Τσέλος

Γιάννης Μάριος  Ευσταθίου

Νικόλαος Στερόπουλος

Χρήστος Αϊκης

Μανώλης Αϊκης

Λυδία Κουτσοκώστα

Ξανθή Τσιούνη

Εύα Νιούτσικου

Κων/νος Στερόπουλος

Ελπίδα Τσουκαλά

Νικάνδρα Ευαγγελοδήμου

Ραφαήλ Πεταρούδης

Στεφανία Παπαδοπούλου

Σταύρος Φυσέκης

Γεωργία Αναστασιάδη

Ματθαίος Καβατζόπουλος

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος απένειμε ευχαριστήριες αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος

 

Αναστασία Κριπάση - Μπάρκα