«Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.)
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αρχική / Δραστηριότητες / Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Παρασκευή 6/12/2013 11:20

 

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καρπενησίου, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Παράρτημα Καρπενησίου, τον Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Καρπενησίου, το Ειδικό Δημοτικό Καρπενησίου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Καρπενησίου και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Καρπενησίου για την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις έτυχαν πλήρης αποδοχής και γράφτηκαν επαινετικά σχόλια στον τοπικό τύπο.

Στην εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, ο ομιλητής Dr. Θάνος Ρισβάς ανέπτυξε το θέμα «Η προσβασιμότητα κλειδί κοινωνικής δικαιοσύνης». Η ομιλία του ήταν εμπεριστατωμένη, τεκμηριωμένη και κατανοητή ακόμα και από αυτούς που δεν έχουν βιώσει στη ζωή τους το πρόβλημα της προσβασιμότητας. Ευχαριστούμε τον κύριο Ρισβά, για την τιμή που μας έκανε να παραστεί και να ομιλήσει σε αυτή την εκδήλωση και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα ξανάρθει στην πόλη μας να ομιλήσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τα θέματα των αναπήρων λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του ως σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και ως αντιπρόεδρος του συλλόγου Α.με.Α ΑΛΚΥΟΝΗ Ναυπακτίας και Δωρίδας.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αναστασία Μπάρκα

 Η προσβασιμότητα που δεν ήρθε…


Ακολουθεί ένα απόσπασμα ενός άρθρου από το περιοδικό του συλλόγου Α.μεΑ. Αλκυόνη Ναυπακτίας και Δωρίδας το οποίο έγραψε ο Φώτης, ένας νέος με κινητικά προβλήματα.«Με βάλατε στην άκρη, κι εμένα και πολλούς σαν και 'μενα. Εντάξει... αισθάνεστε καλύτερα? Όλα αυτά τα χρόνια αποκλεισμού μου τι σας προσέφεραν? Για το συντομότερο παρκάρισμα πόσο χρόνο κερδίσατε? Για περισσότερα εμπορεύματα στο πεζοδρόμιο πόσα χρήματα κερδίσατε? Για το ότι πίνετε τον καφέ σας εκεί που πρέπει να περάσω πόση ανεμελιά κερδίσατε? Η αδιαφορία σας προς τον συνάνθρωπο τι σας έφερε? ΑΞΙΖΕ»?

 

 

Διαβάστε το περιοδικό online εδώ: